Pioneerifestivaalin juontajaksi on pestattu kouvolalainen Janni Hussi. Artistikattaus laajenee muun muassa virolaisella Metsatöll-metalliyhtyeellä.
Kolmannen kerran järjestettävä Pioneerifestivaali saa juontajakseen oman kylän tytön, Janni Hussin. Janni nousi julkisuuteen voittamalla Fitnessmalli 2010 -kilpailun ja nykyään hän pyörittää itse samaista kilpailua. Viime vuonnakin festivaalilla juontanut Janni hurmasi yleisön ulkonäkönsä lisäksi myös sanavalmiudellaan ja piti yleisön lämpimänä muun muassa lyhyellä Zumballa.
Virolainen Metsatöll-yhtye on kiinnitetty ensimmäisenä ulkomaalaisartistina Pioneerifestivaaleille. Virolaisesta kansanperinteestä vaikutteita musiikkiinsa ammentava yhtye julkaisi viime vuoden lopulla viidennen täyspitkän albuminsa Ulg.
Kouvolalaisyhtyeistä Pioneerifestivaalille saapuu To/Die/For, The Souls ja Rage My Bitch. Festivaalilla esiintyvät myös The Mutants, Jussi Selo & Nefernefernefer ja tamperelainen Jupiter. Jussi Selo on tullut tutuksi Uniklubi-yhtyeen keulakuvana ja Jupiterissa vaikuttavat muun muassa Uniklubin Teemu Rajamäki ja Antti Matikainen.
Pioneerifestivaalin lippuja voi ostaa Tiketistä, Kouvolan Peltirummusta ja nyt myös Kouvolan Hansakeskuksen Arnold’s kahvilasta. Festivaalirannekkeella on vapaa pääsy Kouvolan Bar’n Night:iin ja Amarilloon. Nightissa järjestettävällä festivaaliklubilla esiintyy Janne Hurme.