Michael Jacksonin äiti Katherine Jackson ja veljenpoika TJ Jackson tulevat jakamaan Michaelin lasten Princen, Parisin ja Blanketin huoltajuuden. Lasten huoltajuus oli isoäidillä ennen valtavaa perheriitaa, joka sai alkunsa Katherinen yhtäkkiä kadottua kertomatta lapsille, missä hän on. Katherinen omat lapset sanoivat äitinsä olevan kunnossa, mutta Michaelin lapset väittävät, että heidän sukulaisensa olisivat katkaisseet isoäidin yhteyden huollettaviinsa ja manipuloineen tätä.
Lasten huoltajuus annettiin väliaikaisesti heidän 34-vuotiaalle serkulleen TJ:lle oikeuden todetessa, että Katherina estettiin pitämästä huolta alaikäisistä lapsista. Nyt 82-vuotias isoäiti Katherine on palannut kotiin ja vaikka hän aiemmin sanoi olevansa järkyttynyt lasten huoltajuuden menetyksestä, hän on nyt valmis virallisesti jakamaan vastuun TJ:n kanssa.
– He tulevat esittämään oikeudelle anomuksen huoltajuuden puolittamisesta ensi viikon alussa, kertoo Katherinen asianajaja TMZ-sivustolle.
– Pyynnössä esitetty järjestely on hyväksytyksi tullessaan laillisesti samanlainen, miten Katherine ja TJ Jackson ovat lasten kasvattamisen ja huolehtimisen jakaneetkin Michael Jacksonin kuoleman jälkeen.
Asianajajan mukaan esitetty järjestely on myös Jacksonin lasten toiveiden mukainen. Järjestelyn mukaan TJ saisi vastuun muun muassa Jacksoneiden kodin henkilökunnasta ja turvallisuustiimistä. Hän saisi myös virallisen holhoojan oikeudet ja voisi toimia ja tehdä päätöksiä lasten puolesta.
Katherinen vastuu keskittyisi enemmän lasten arkirutiineiden pyörittämiseen ja menoihin. Hän saisi myös oikeuden hallita perheen varoja, jotka ovat noin 70 tuhatta dollaria kuussa. Sopimuksen myötä TJ:stä tulee lasten ensisijainen huoltaja, jos Katherine kuolee lasten ollessa alaikäisiä, kertoo Iltalehti.
Lähteet: IL, TMZ