Varsinais-Suomen poliisi on paljastanut rikoskokonaisuuden, jossa kahdeksan henkilön epäillään syyllistyneen lukuisiin törkeisiin huumausainerikoksiin
Kaikki kahdeksan henkilöä ovat olleet vangittuina. Viisi heistä on edelleen tutkintavankeina ja yksi vankeusvankina suorittamassa aikaisempaa tuomiotaan. Kaksi epäillyistä tulee vastaamaan syytteisiin vapaalta. Esitutkinnassa selvitetyt rikokset ovat tapahtuneet kesän 2012 aikana; touko-heinäkuussa. Jutun päätekijää, 34-vuotiasta turkulaislähtöistä miestä, epäillään kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta, kahdesta ampuma-aserikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja muista pienemmistä rikoksista, kuten huumausaineen käyttörikoksista ja niskoittelusta poliisia vastaan.
34-vuotiaan epäillään hakeneen maastokätköstä yhdessä 24-vuotiaan venäläismiehen kanssa n. 1,6 kg amfetamiinia. Samaa amfetamiinia löytyi myös kotietsinnän yhteydessä 34-vuotiaan hallinnasta. Samassa yhteydessä löytyi myös n. 100 g metamfetamiinia. 34-vuotias ”sotki” asiaan myös 48- ja 35-vuotiaat turkulaismiehet, joita hän pyysi piilottamaan em. metamfetamiinierän. Poliisi kuitenkin otti miehet kiinni ja takavarikoi huumausaineet. Edellä mainittua 48-vuotiasta mieshenkilöä epäillään myös aiemmin kesän aikana tapahtuneesta kahdesta huumausainerikoksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.
Aikaisemmin 34-vuotias oli luovuttanut n. 100 g amfetamiinia 60-vuotiaalle turkulaismiehelle, jonka tarkoituksena oli kuljettaa aine 50-vuotiaalle turkulaisnaiselle. Poliisi kuitenkin otti 60-vuotiaan kiinni ja takavarikoi huumausaineen ennen kuin se ehti määränpäähän. Edellä mainittu 50-vuotias turkulaisnainen oli hankkinut yhteensä ainakin n. 500 g amfetamiinia myös 46-vuotiaalta turkulaislähtöiseltä, nykyisin Porvoossa asuvalta mieheltä. Nainen käytti kuriirinaan 36-vuotiasta turkulaismiestä, joka nouti amfetamiinit usealla eri kerralla porvoolaismieheltä Helsingistä. Viimeiseksi jääneeltä reissulta tullessaan poliisi otti 36-vuotiaan kiinni ja takavarikoi huumausaineet.
Rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan. Syytteen noston määräpäivä on 14.9.2012.