Maissinjyvistä kuumentamalla valmistettava popcorni on uusissa tutkimuksissa saanut mainettaan parempia tuloksia terveellisyytensä puolesta. Varsinkin elokuvateattereissa ja huvipuistoissa usein nautittava suolainen herkku sisältää paljon kuituja ja vähän kaloreita. Uusimpien tutkimustulosten mukaan popcornissa on myös runsaasti antioksidantteja, jopa enemmän kuin esimerkiksi hedelmissä keskimäärin. Nämä alustavat tutkimustulokset esiteltiin American Chemical Societyn kokouksessa.
Popcornin sisältämät polyfenolit, joita löytyy myös muista kasviksista tai kasvispohjaisista ruuista vihanneksista suklaaseen, auttavat estämään happiradikaalien solujen terveydelle haitallisia vaikutuksia. Nämä polyfenolit, flavonoidit, antavat kasveille niiden värin ja suojelevat kasvia muun muassa auringon ultraviolettisäteilyn haitoilta.
Kaksi ruokalusikallista räjähtämättömiä maissinsiemeniä, sisälsi jopa 300 milligrammaa polyfenoleita, kun vastaavasti yksi annos hedelmiä sisältää polyfenoleita noin 160 milligrammaa.
Suurin osa popcornin polyfenoleista sijaitsee sen kuoressa. Tästä syystä popcornia syödessä ei pitäisi sylkeä pois juuri sitä hampaiden väliin jäävää kovaa kuoriosaa, sanovat tutkijat.
Vaikka popcorni uusien tulosten valossa vaikuttaisikin varsin terveelliseltä, eivät tutkijat kehota ihmisiä lopettamaan hedelmien ja vihannesten syöntiä. Popcornista puuttuvat nimittäin tärkeät vitamiinit ja kivennäisaineet.
Vähäisen rasvamääränsä ja korkean kuitupitoisuutensa vuoksi popcorn on kuitenkin hyvä korvike sokeri- tai rasvapitoisille välipaloille.
Tutkijoiden mukaan oikea tapa valmistaa popcornia on kypsentää jyvät sellaisenaan ilman ylimääräisiä rasvoja ja suoloja esimerkiksi mikroaaltouunissa.