Vuosihorot 2011 Oinaille, Härille, Kaksosille ja Ravuille

Jupiterilta kuluu Auringon kiertämiseen melko tarkalleen 12 vuotta, joten se on nyt lähes samassa positiossa kuin kirjoittaessani esikoisteokseeni Juoppohullun päiväkirjaan paljon lainattua Horo-Skooppi-nimistä osiota. Moni olettaa minun repäisseen koko jutun hatustani, mutta tässäkään asiassa en rämpinyt aidan matalimmasta kohdasta vaan perustin arvioni 90-luvun lopussa tuottamiini astrologia-aiheisiin radio-ohjelmiin.
Koska Jupiter on eräänlainen tähtitarhan joulupukki ja menestyksen jakaja, niin teroitin sulkakynäni kahdentoista vuoden tauon jälkeen ja päätin kokeilla, vieläkö minulta luonnistuu eri horoskooppimerkkien solvaaminen.

Oinas

Oinaille on Jupiterin ansiosta luvassa huikeaa voittokulkua tulevaan kesään asti, joten ehkäpä hirmuista Rölliä näyttelevä Allan Tuppurainen (1.4.1951) saa ensimmäisenä suomalaisena painaa tassunsa jäljen Walk of Famelle tai suoritetaan vielä kerran uusi äänestys Yhdysvaltain presidentinvaalista ja todetaan, että kyllähän se Al Gore (31.3.1948) oli sittenkin se todellinen voittaja vuoden 2000 vaaleissa, kun se sai yli puoli miljoonaa ääntä enemmän kuin se vikisevä kierosilmärapu Bush, ja Al saa hyvityksenä kölliä pressana loput Obamalle varatusta kaudesta. Vai paljastuuko vihdoinkin, ettei Janne Katajan (5.4.1980) korsussa olekaan mitään hometta vaan ainoastaan helvetin ruma ja homeelle haiseva pohjamaali. Ja jos tähtikarttoja on uskominen, niin Mikael Jungner (20.4.1965) tulee saamaan niin valtavan äänivyöryn kevään eduskuntavaaleissa, että hänet on pakko valita ainoana demarina kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostamaan enemmistöhallitukseen.

Härkä

Häräthän ovat lähtökohtaisesti laiskoja paskoja ja hämmästyttävän pitkävihaisia marisijoita, mutta siitäkin huolimatta kesällä 2011 päivä alkaa paistaa risukasaan, kun samainen Jupiter aloittaa rotevan posottamisen näiden marinadiin parhaimmin sopivien tähtinautojen elämään. Ei olisi siis mikään ihme jos Paavo Lipponen (23.4.1941) valittaisiin tulevaan eduskuntaan vaikka hän ei ole edes ehdolla koko vaaleissa. Tähtikarttoja tiiraamalla on perusteltua väittää, että Jussi Halla-aho (27.4.1971) on äänivyörynsä perusteella pakko valita seuraavan hallituksen maahanmuuttoministeriksi, vai olisiko oikea titteli kuitenkin maastamuuttoministeri? Suurin Härän merkissä syntyneitä koskeva uutispommi voisi kuitenkin olla, että irakilaiset hirttivät vahingossa sittenkin Saddam Husseinin (28.4.1937) kaksoisolennon ja oikea Saddam elää melko onnellista kaksoiselämää joensuulaisen kebabkuppilan isäntänä ja saa kutsun valmistaa naapurimaan yllätyshäihin täyden menun, kun Kalle XVI Kustaa (30.4.1946) menee uusiin naimisiin sen Army of Loversin isotissisen laulajan kanssa. Siis sen naisen.

Kaksoset

Kaksosethan ovat aivan uskomattomia säätäjiä, ja tänä vuonna ne saavat tähtitaivaalta kaikenlaista namiherkkua, jota eivät kusettamisalttiutensa takia ansaitsisi. Toivottavasti sekopäämalli Naomi Cambell (22.5.1970) löytää vihdoinkin toimivan vihanhallintaterapian ja lopettaa sen äijiensä mukiloinnin. Timo Soinista (30.5.1962) tulee Uranuksen suotuisan kulman ja ennennäkemättömän äänivyöryn ansiosta keväällä muodostettavan hallituksen pääministeri, ja Pentti Arajärvi (2.6.1948) asettuu ehdolle seuraaviin presidentinvaaleihin, koska perheen mirrit Miska ja Rontti eivät halua luopua rakkaasta Mäntyniemen kusilaatikostaan. Ruotsin ihanainen prinsessa Madeleine (10.6.1982) päättää haistattaa pitkät kuninkaallisille protokollille ja asettua koko maailman masturboivan kollilauman riemuksi jalat avoinna kansainvälisen miestenlehden keskiaukeamalle oma lohenpunainen keskiaukeama raollaan. Timo T.A. Mikkosella (15.7.1947) on ollut lain mukaan jo vuoden ajan oikeus (ja monen mielestä velvollisuus) hakeutua vanhuuseläkkeelle.

Rapu

Ravut ovat aivan ihania reppanoita, ja juuri siksi onkin aivan hirvittävää, että niiden kuoria kovistelee samaan aikaan montakin eri planeettaa. Jupiter, Saturnus ja Uranus lätkivät haastavasta kulmasta koukkua leukaan, ja kun tulitikunpään kokoinen Plutokin tökkii rapuparkoja oppositiosta, niin on siinä taapertamista takaperin kulkijoille. Mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin, ja kenties kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Nico Rosberg (27.6.1985) tuo Suomelle jo kolmannen formula ykkösten maailmanmestarin vai valuukohan sekin Saksan laariin. No ainakin sen faija on suomalainen, ellei Sina eksynyt syksyllä 1984 väärään varikkopilttuuseen… Mike Tysonilta (30.6.1966) loppuvat rahat ja hän puhuu Evander Holyfieldin uusintaotteluun, mutta sekoaa kehässä lopullisesti ja syö siltä sen toisenkin korvan. Ainoa ilonaihe kyseisessä tapahtumassa on kehätyttönä ilkosillaan palloileva keski-ikäistyvä Pamela Anderson (1.7.1967), jonka ainoa ryppy vilkkuu vain ringside-paikoilla istuville. Teemu Selänne (3.7.1970) pyörtää vielä kerran lopettamispäätöksensä ja jatkaa NHL:ssä myös kaudella 2011–2012. Samana päivänä mutta kaksi vuotta aiemmin syntynyt Teppo Numminen (3.7.1968) päättää kompata Salaman Teukkaa ja käy vetäisemässä vielä yhden kauden kiellon päälle. Vesa Keskinen (14.7.1967) löytää vihdoin luotettavan naisen, joka keskittyy tyhjentämään talouskukkaron sijaan Vesan nahkakukkaroita, ja he elävät onnellisina ainakin miljoona vuotta. Samoilla hääkellojen kumulla myös Matti Nykänen (17.7.1963) menee avioon, ja tällä kertaa myös pysyy siinä. Samuli Edelmann tuo Suomeen ensimmäisen Oscar-palkinnon roolistaan Mission Impossible IV:ssä ja putsaa palkintopöydän suoraan toisen herkän Ravun Tom Cruisen (3.7.1962) nyyhkivän nokan edestä.

Seuraavassa numerossa ronkitaan Leijonia, Neitsyitä, Vaakoja ja Skorpioneja, jotka ovat muuten ihan hirveitä panemaan. Kysykää vaikka Susan Ruususelta, Sirkka Mertalalta tai siltä Eveliina Talvitieltä. Vai mikä se nyt oli.