Wikipedian sivuilla näkyvästi esillä olleet varainkeruubannerit ovat vihdoin kadonneet verkkotietosanakirjan sivustolta. Tämän vuoden varainhankinta sai kerättyä lahjoituksina käyttäjiltään ja muilta vapaaehtoisilta ennätykselliset 15 miljoonaa euroa.
”Pääsimme tavoitteeseemme. Kiitos sinulle!”, kirjoitti Wikimedia Foundationin johtaja Sue Gardner. ”Viime kuukausina yli miljoona ihmistä eri puolilta maailmaa ovat nousseet joukkoina pitämään Wikipediaa hengissä jälleen seuraavan vuoden.”
Wikimedia-säätiön viestintäpäällikkö, Jay Walsh kertoi myös, että hyväntekeväisyystapahtuma oli säätiön kaikkien aikojen menestyksekkäin kampanja. Avunantajien määrä on kymmenkertaistunut vuodesta 2008, ja euromääräinen loppusumma on noussut noin 3,5 miljoonasta yli 15 miljoonaan euroon.
Säätiö käyttää varoja ostaakseen ja asentaakseen uusia Wikipedian palvelimia ja muuta tekniikkaa. Lisäksi on tarkoitus parantaa sivuston ominaisuuksia, laajentaa Wikipedian mobiilipalveluita, kasvattaa lakiteknistä varantoa ja värvätä uusia vapaaehtoistyöntekijöitä.
Wikimedia Foundation aloitti Wikipedian varainkeruutoiminnan vuonna 2003. Tänä päivänä järjestön mukaan Wikipedia on ainoa suuri verkkosivusto joka saa tukensa käyttäjiltä, eikä mainostuloista.