Harry Potterin luoja J. K. Rowling on löytänyt usein itsensä kritiikin kohteena Twitterissä omien mielipiteidensä johdosta.

Tällä kertaa nainen herätti paheksuntaa kommentoidessaan Devex-sivuston julkaisemaa mielipidekirjoitusta, jossa puhuttiin ”ihmisistä, joilla on kuukautiset”.

— Olen varma, että noille ihmisille on nimi, kirjoitti Rowling ja kirjoitti tahallisesti sanan ”naiset” väärin twiitissään.

J.K. Rowling

@jk_rowling
‘People who menstruate.’ I’m sure there used to be a word for those people. Someone help me out. Wumben? Wimpund? Woomud?

Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate devex.com/news/sponsored…
devex.com

Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate

What implications does COVID-19 have on the global menstrual health and hygiene agenda? WASH and health experts explain.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rowling kommentoi myös toiseen viestiketjuun biologisen sukupuolen käsitteestä. Hän sanoi, että jos eri sukupuolet eivät ole todellisia, niin saman sukupuolen vetovoima ei ole myöskään todellista.

— Tunnen ja rakastan transihmisiä, mutta sukupuolen käsitteen kieltäminen poistaa monien kyvyn keskustella tarkoituksenmukaisesti elämästään.

Rowlingin mielipide ei mennyt ihmisille läpi kovin hyvin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava GLAAD twiittasi, että Rowling vääristää tietoisesti sukupuoli-identiteettiä ja transihmisiä koskevia tietoja.