suvi-kärkkäinen-
Lahtelainen Suvi Kärkkäinen hämmästyi, kun linja-autossa viereisiin penkkeihin istumaan tulleet noin 25-30-vuotiaat naiset alkoivat arvostella hänen ulkonäköään kuuluvaan ääneen. Suvilla on toisessa silmässä karsastusta, eli synnynnäinen asentovirhe ja naiset naureskelivat hänelle, vaikka hän istui heidän vieressään.
Suvi ei alentunut heidän tasolleen, vaan teki vastaiskun kirjoittamalla Facebook-profiiliinsa selonteon sekä hyvin asiallisen mielipiteen tapahtumasta, kuvansa kera. Mainittujen naisten ylenkatsonta on nyt herättänyt suurta huomiota ja Suvi on saanut erittäin paljon positiivista palautetta asenteestaan.
Kiusaamista on monenlaista, mutta onneksi siihen voi vastata näinkin tehokkaasti, kuin Suvi:
”Tänään koin jotain hämmentävää. Jotain, josta oon kavereille puhunut ettei tällästä oo tapahtunu vuosiin.
Bussissa matkustaessa viereisiin penkkeihin tuli istumaan kolme ehkä noin 25-30v naista (oon super huono arvioimaan ikää). En huomioinu kyseisiä henkilöitä ennenkun sattumoisin kuulin seuraavanlaisia kommentteja:
”näittekö ton silmät, kattokaa nyt”
”Kattoks se äsken mua vai sua, hahahahaha”
”Näkeeköhän se edes mitää”
Jne.”
Suvi kirjoittaa oppineensa jo kouluaikoina olemaan välittämättä arvostelijoista ja jopa ymmärtää jossain määrin lasten reaktiot erilaisuutta kohtaan. Aikuisten ihmisten julkea käytös kuitenkin ihmetytti:
”Pienestä asti oon ”osannu” puolustautua ja sanoo vastaan että mitä sitte ku jotkut huuteli kierosilmäks.
Tossa tilanteessa bussissa kuitenkin nielin kyyneleitä ja kattelin ikkunasta ulos.
Mietin, että mitä niiden AIKUISTEN ihmisten mielessä liikku. Varmasti tajusivat että kuulen kaiken. Mikä saa ihmisen luulemaan että on ihan ok puhua ja käyttäytyä miten huvittaa(..)”
Suvi ei kuitenkaan antanut naisten umpisurkean käytöksen lannistaa itseään ja osoitti positiivisen ajattelutapansa, josta moni voisi ottaa oppia:
”Kieltämättä pisti mielen matalaks hetkeks, mutta sitte mietin kaikkia positiivisia lauseita mitä oon tähän asiaan liittyen elämäni aikana kuullut ja päätin jälleen jättää noi ihmiset omaan arvoonsa!
Aion jatkossakin olla onnellisesti oma itseni ja jos se häiritsee ja mietityttää niin aina saa kysyä, mutta tollasta ilkeilyä en pidä juuri minään!”
Koko kirjoitus Facebookissa.