Holman uusi podcast auttaa kadunmiehiä tutustumaan oopperaan.

Näyttelijä ja kirjailija Antti Holma on suosittujen Auta Antti! – ja Radio Sodoma -podcastien luoja. Uusimmassa podcastissa hän sukeltaa oopperan ihmeelliseen maailmaan.

– Totesin ystävälleni, että pitäisi varmaan tehdä joku podcast taas ja olla varmaan joku aihekin, mutta mikään ei enää kiinnosta – paitsi nukkuminen ja ooppera. Ystävä totesi, että tee siitä oopperasta, Holma kertoo.

Yle Areenan kahdeksanosainen uutuussarja Antti Holman oopperajuhlat syventyy siis oopperamaailmaan. Se kertoo millaista oopperassa on, miten siellä käyttäydytään ja mitä pitää tehdä, jos vaikka nukuttaa kesken kaiken.

– Tein tämän podcastin sellaiselle ihmiselle, jota ooppera saattaisi vaikka kiinnostaa. Lupaan, että näiden jaksojen jälkeen kuulijalla on välineet etsiä päätä oopperan lankakerästä ja lupa olla siitä ihan mitä mieltä hyvänsä, Holma kuvailee.

Tarkoituksena purkaa ennakkoluuloja

Holman käsikirjoittaman ja esittämän podcastin tarkoituksena on purkaa ennakkoluuloja oopperan maailmasta, mutta se antaa luvan myös inhota sitä.

– Kynnys astella oopperaan voi olla kadunmiehelle korkea, eivätkä yleiset mielikuvat puhu taidelajin puolesta.

Vielä vuonna 2004 Holma itse työskenteli Club Ooppera – kapakassa Kansallisoopperan vieressä, mutta sittemmin tie on vienyt ihan oikean oopperan katsomoon muun muassa New Yorkin Metropolitanissa. Tähän maailmaan Holma ajautui harpistipuolisonsa Emmanuel Ceyssonin työn perässä.

Holman oopperajuhliin voi osallistua Yle Areenassa 9.6 alkaen.

Lähde: Iltasanomat