Yhdeksästoista Funky Elephant Festival tahdittaa Helsingin keväässä 18.–21.4.2013. Luvassa on aiempia vuosia monipuolisempi ohjelma, joka tarjoaa yleisölle entistä vahvemman rytmimusiikkiohjelman lisäksi elokuvia ja muuta elämyksellistä sisältöä. The Circus ja mbar ovat näyttämönä kansainväliselle musiikkifestivaalille, joka löytää voimansa eri kulttuureista.
Eri kulttuurien kohtaaminen näkyy sekä esiintyjien taustoissa että kuuluu musiikillisessa monipuolisuudessa: neljän illan aikana nautitaan muun muassa soulista, hiphopista, afrobeatista, funkista, jazzista ja reggaesta. Vahvan musiikillisen annin lisäksi yleisölle on luvassa monenlaisia elämyksiä kuten sirkusesityksiä.
”Uusi pääareena, The Circus, mahdollistaa Funky Elephant -yleisölle entistä kokonaisvaltaisemman festivaalikokemuksen kolmella lavalla. Suurempien tilojen ja kapasiteetin ansiosta myös ohjelmasisältö tulee olemaan nyt monipuolisempi ja vahvempi kuin koskaan ennen”, kuvailee festivaalijohtaja Sami Mannerheimo.
Perjantaina koetaan Funky Elephantin historian ensimmäinen ilta Circuksessa, jossa päälavalle nousevat maailman parhaisiin rumpaleihin lukeutuva Tony Allen (NGA) yhdessä suomalais-nigerialaisen Aiyekooto & His Afrobeat Internationalin (NGA/FIN) kanssa. Iltaa tähdittävät myös yksi Suomen tunnetuimmista rytmiryhmistä Jätkäjätkät sekä uutta materiaaliaan aktiivisesti työstävä Plutonium 74. Livemusiikkia ja muuta ohjelmaa on lisäksi tarjolla kahdessa muussa tilassa, joissa nähdään esimerkiksi maailmanmusiikkia soittava Markscheider Kunst (RUS), afrikkalaisten taiteilijoiden kädenjälkeä ja muita elämyksellisiä yllätyksiä.
Lauantaina juhlat jatkuvat Circuksessa. Päälavan esiintyjäkaarti tarjoaa monipuolisesti soulia, reggaeta ja jazzia. Illan ykköstähtenä nähdään James Brownin rinnalla yli 30 vuotta laulanut soul-diiva Martha High (USA), joka on sittemmin lyöttäytynyt yhteen brittiyhtye Speedometerin (GBR) kanssa. Kotimaisina kohokohtina nähdään muun muassa Timo Lassy Band ja Reino & The Rhinos. Päälavalla musiikkia soittaa myös kansainvälisesti tunnettu, vuoden 2003 I.T.F World Scratch Champion, DJ Flip (IRE). Kahdella muulla lavalla festivaaliyleisö saa koettavakseen monipuolisen kattauksen esiintymisiä Dalindèon tanssilattiajazzista kotimaiseen p-funkiin ja hiphopiin Jodarok Trion sekä Stepan & Aren voimin.
Festivaali käynnistyy torstaina mbarissa Hitlantis-demokilpailun voittajan Lina & The Double Tonesin sekä muiden musiikkiesitysten merkeissä. Rytmi-iloittelu päättyy sunnuntain leffaklubilla samassa miljöössä.
Funky Elephant on musiikki- ja kulttuuri-ilmiö, joka on saavuttanut kahdeksantoista vuoden aikana tunnettavuutta kotimaassa ja huomiota kansainvälisesti tuomalla esiin mustan rytmimusiikin ajankohtaisia nimiä.
THE 19TH FUNKY ELEPHANT FESTIVAL @ The Circus (K-18) & mbar (K-20)
18.4.–21.4.2013